JACQUES LASSAIGNE

  •  

     Jacques Lassaigne šampano namai 

     

     

    JACQUES LASSAIGNE istorija glaudžiai susijusi su Montgueux. Nors regionas seniai buvo žinomas kaip aukščiausios kokybės Chardonnay vyno šaltiniu tarp didžiųjų šampano namų, iki 1980 visos vynuogės keliaudavo į jų mišinius. 1980 m. Jacques Lassaigne buvo pirmas augintojas, kuris pradėjo gaminti Montgueux šampaną. Praėjus vos dviem dešimtmečiams jo sūnus Emmanuel Lassaigne pavertė šiuos šampano namus vienais žinomiausių pasaulyje. Šiuo metu Emmanuel valdo 7.5 ha vynuogynų, kurių amžius nuo 42 iki 70 metų. Vynuogynai auginami biodinamiškai. Visi vynai fermentuojami ir brandinami 12-24 mėn. Prancūziško ąžuolo statinėse. Fermentacija visada prasideda spontaniškai. Tačiau, ne biodinamiškumas ar ekologiškumas pelnė Lassaigne šampanams šlovę. Šie šampanai yra ypatingai ekspresyvūs, kompleksiški ir puikiai perteikiantys terroir. Emmanuel nenaudoja dossage, bet šampanai yra puikiai subalansuoti, nes derlius renkamas kai vynuogės yra pilnai sunokūsios. Daugumai savo šampanų Emmanuel disgorgement daro rankiniu būdu t.y. neužšaldant butelio kakliuko. Tai senovinis būdas. Laikoma, kad jis švelnesnis ir nekeičia vyno sąvybių. Šampanėje jis vadinamas " Disgorgement á la volée". 

     

    MONTGUEUX

    Montgueux tai atskyras Šampanės subregionas, laikomas Šampanės Montrachet. Jis yra regiono pietuose pakeliui į Cote de Bar. Nuo Epernay iki Montgueux daugiau nei 100 km atstumas. Beveik visas kelias eina per lygumas, kuriuose nesutinkami vynuogynai, kol horizonte staigiai išdygsta kalnas ir jame esantis Montgueux kaimelis. Skirtingai nuo likusios Pietų Šampanės dalies Montgueux kalnas sudarytas iš grynos kreidos, kuri čia išlenda virš paviršiaus. Nenuostabu, kad Chardonnay dominuojanti vynuogių veislė Montgueux.

     

      

  • Naujienlaiškio prenumerata

    Bendraukime

     

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne