Oddero

  •  

    Odero vyninė buvo įkurta 18 amžiuje Barolo regiono La Mora subregione. Tai istorinė vyninė padėjusi pagrindą Barolo regiono sėkmei. Nuo pat įkūrimo Oddero vynų reputacija sparčiai augo. 1878 m. vyninė išleido pirmą istorijoje Barolo išpilstytą į butelius. Tais laikais Barolo buvo parduodamas statinėse arba 30 Litrų talpos buteliuose (demijohns), nes gamintojo pavadinimas nebuvo svarbus. Tačiau Oddero vardas buvo labai aukštai vertinamas, už jį vartotojai buvo pasirengę mokėti daugiau, o supilstytas į butelius vynas garantuodavo, kad jame būtent Oddero Barolo. Šiuo metu vyninė valdoma 7-kartos atstovų, kurie dirba toje pačioje vietoje ir tose pačiose pastatose nuo įkūrimo. Vynas daromas tik iš nuosavų vynuogynų išdėstytų Barolo, Barbaresco ir Asti. Iš viso jų 35 ha. Oddero vynai leidžia ne tik lyginti Barolo ir Barbaresco terroir skirtumus, bet ir skirtingų Barolo ir Barbaresco Cru ypatumus, vadinamų Italijoje Menzioni Geografiche Aggiuntive (MGA). Barolo regione vyninė turi vynuogynus ir daro vynus iš atskyrų keturių subregionų: La Mora, Castiglione Faleto, Monforte d'Alba, Serralunga d'Alba ir iš 10 skirtingų Cru (MGA). Visi vynuogynai sertifikuoti kaip ekologiški. Oddero priskyriami prie tradicionalistų stovyklos. Vynai brandinami didelės talpos Slovėniško ąžuolo statinėse iš aukščiausia kokybe garsėjančio Austrų kilmės gamintojo Stockinger.

  • Naujienlaiškio prenumerata

    Sekite The Hedonist naujienas

     

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne