Domaine Anne Gros

  • ANNE GROS 

    Anna Gros priklauso Burgundijos vyndarių elitui. Jos vynai laikomi vienais geriausiai perteikiančių Vosne Romanee terroir. Tačiau net gerais derlingais metais vyninė pagamina ne daugiau 30.000 butelių, todėl jie yra tikra retenybė medžiojama viso pasaulio vyno mylėtojų.

    Gros pavardė Burgundijos vyndarių tarpe labai paplitusi. Jos istorija prasidėjo 18 a. būtent Vosne Romanee kaimelyje. Laikui bėgant vyninė buvo padalinta tarp giminaičių. Šiuo metu yra net 4 vyninės pavadinime nešiojančios šią pavardę, tačiau būtent Domaine Anne Gros prilyginama tokioms vyninėms kaip DRC, Leroux...

    Iš tėvo darbus vyninėje Anna perėmė 1988 m. Tėvas, neturėdamas sūnaus buvo susitaikęs, kad vyninę teks parduoti, netikėjo Anos sėkme ir buvo didžiausiu jos kritiku. Tačiau per trumpą laiką jo dukra padvigubino vynuogynų plotą nuo 3 iki 6.5 ha, iš pagrindų pertvarkė vyninę bei pelnė jei ikoninį statusą. Nuo 1994 metų vynai pradėjo nešioti Annos vardą t.y. Domaine Anne Gros Vyninės reputaciją lemia tiek dabartinės savininkės Anos ambicinga asmenybė, tiek geriausiuose vietose esantys vynuogynai: Richebourg, Echezeaux, Vougeot, Chambolle Musigny, Vosne Romanee... Net bazinis Burgundijos vynas gaminamas iš vynuogių užaugintų Vosne Romanee kaimelyje, na o kolekcijos deimantas Richebourg gaminamas iš vynuogyno besiribojančio su Domaine de La Romanee Conti priklausančiam
    Richebourg vynuogynui. Domaine Anne Gros.
     

    VYNUOGYNUOSE 

    Vynuogynuose Anna naudoja praktikas, kurios yra priskiriamos prie ekologinės ir biodinaminės vyndarystės. Tačiau sertifikato vyninė neturi ir nesiekia jo. Pesticidai, herbicidai ir fungicidai nenaudojami. Vynuogynuose ant statesnių šlaitų tarp eilių leidžiama augti žolei, kuri sulaiko dirvožemį ant šlaito ir praturtiną jį mineralais. Vynmedžių užsodinimo tankis gan didelis nuo 9000 iki 12000 vynmedžių vienam
    hektarui. Seniausių vynmedžių amžius 120 metų. Derlingumas tiek senose tiek jauniausiose vyninės vynuogynuose yra labai mažas 25-35 Hl/Ha.

    VYNINĖJE

    Vynuogės visada pilnai atskiriamos nuo kotelių ir lengvai sutraiškomos prieš keliaujant į fermentacijos talpą.
    Fermentacija prasideda spontaniškai, taip sukūriant kompliksiškenius aromatus. Tačiau vynai yra švarūs ir preciziški.

    Anot Anos fermentaciją galima kuo puikiausiai kontroliuoti nepridedant sukultūrintų mielių, tiesiog pasitelkiant temperatūrą. Tam tikslui vyninėje įrengtos dvi atskyros fermentacijos patalpos: žemesnės temperatūros baltiems vynams ir kiek šiltesnės
    raudoniems vynams.

    Raudonų vynų fermentacija vyksta plieno talpose, todėl vynai išsaugo pakankamai didelę vaisių kvapų ir skonių koncentraciją. Brandinimas vyksta vidutinio skrudinimo, 225L Prancūziško ąžuolo statinėse.
    Regioniniams vynams naudojama 33% naujų statinių, 33% 2-o naudojimo statinių ir 33% 3-io naudojimo statinių. Village lygio vynams naudojama 50% naujų statinių ir 50% 2-o naudojimo
    statinių, o Grand Cru vynams 80% naujų ir 20% 2-o naudojimo statinių.

    Ąžuolas vynuose nėra dominuojantis, jis labai gerai integruotas. Skirtingos naujo ąžuolo proporcijos pritaikytos prie vynų strūktūros ir koncentracijos, todėl 80% naujų statinių Grand Cru vynuose duoda tokį pat efektą kaip 30% naujų regioniniuose vynuose. Statinėse vynai praleidžia 12-16 mėnesių. Visi vynai nefiltruojami. 

     JEAN-PAUL TOLLOT & ANNE GROS 

    Anos vyras Jean Paul Tollot taip pat yra vyndarys, turintys savo šeimos vyninę Chorey-lès-Beaune regione. Kiekvienas iš sutuoktinių rūpinasi savo vynine ir priima visussprendimus savarankišai. Savo jėgas talentingi vyndariai nutarė apjungti visiškai naujose jiems žemėse Langedoko Rousiljono regione.

    Langedokas garsėja svariais, nokiais, alkoholiškais vynais. Šiame karštame Pietiniame Prancūzijos kampelyje Jean Paul ir Ana atrado terroir duodanti kompleksiškus, elegantiškus vynus.

    Visi vyninės vynuogynai yra Minervois subregiono šiaurinėje dalyje vadinamoje Le Causse. Tai aukščiausia Minervois vieta. Vynuogynai išsidėstę 500 m aukštyje, todėl naktį čia
    būna žemiausia temperatūra Langedoke. Tai leidžia sulėtinti vynuogių nokimą. Vynuogėms nokstant lėčiau jos sukaupia mažiau cukraus kuris virsta alkoholiuu bet įgauna daugiau kvapo ir skonio.

  • Anna Gros priklauso Burgundijos vyndarių elitui. Jos vynai laikomi vienais
    geriausiai perteikiančių Vosne Romanee terroir. Tačiau net gerais derlingais metais vyninė
    pagamina ne daugiau 30.000 butelių, todėl jie yra tikra retenybė medžiojama viso pasaulio vyno
    mylėtojų. 

  • Naujienlaiškio prenumerata

    Bendraukime

     

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne