Veuve Ambal
-
Veuve Ambal
Veuve Ambal putojančio vyno namai skaičiuoja jau daugiau nei 100 metų istoriją. Istorija prasidėjo 1859 metais Burgundijos regiono širdyje - Rully miestely gimusia Anna Marie Ninot. 1898 metais Marie Ambal tapo našle (Veuve prancūzų kalboje reiškia našlė). Netrukus grįžusi į savo gimtąją Burgundija, kur šeima turėjo savo vynuogynus ir vyninę, Marie Ambal nusprendė sukurti savo putojantį vyną. Veuve Ambal netruko pelnyti įvertinimą: jau 1908 metais jos vynai laimėjo pirmuosius medalius paradose, o Burgundijos putojančio vyno gerbėjams tapo atskaitos tašku. Šiuo metu vyninę vis dar valdo Marie Ambal 6 palikuonių karta.
Vyninės vynuogynų plotas užima 250 hektarų Burgundijoje. Čia, žinoma, taip pat atkreipiamas dėmesys į tvarų ir aplinką tausojantį auginimą, kad poveikis gamtai būtų kuo mažesnis. Pagrindinės auginamos vynuogių veislės yra Pinot Noir, Chardonnay. Visi Veuve Ambal vynai su mielėmis laikomi ne mažiau 12 mėnesių, nors minimalus reikalavimas yra 9 mėnesiai. Tai netruko susilaukti pripažinimo: šiandien Veuve Ambal yra didžiausias Burgundijos Cremant AOC pagaminantis gamintojas, kurio tradiciniu (šampano) metodu gaminami putojantys vynai yra 3-i pagal populiarumą visoje Prancūzijoje ir pripažįstami kaip vienais geriausių pasirinkimų ieškantiems kainos/kokybės santykio.
Tarp daugybės per savo istoriją iškovotų titulų, medalių ir pripažinimų, vienas iš naujausių vyninės pasiekimų 2019 metais Wine Spectator Veuve Ambal Cremant vyną įtraukė tarp 100 geriausių planetoje vynų.
1 - 6 iš 6