Prosper Maufoux St Aubin Combes au Sud Premier Cru AOC 2022

  • Prosper Maufoux St Aubin Combes au Sud Premier Cru AOC 2022

    82 
    D 90 JS 94
    Likutis: 3 vnt.

     Prekes pristatome per 1-2 darbo dienas

    Į krepšelį 
    Tipas
    Baltas
    Saldumas
    Sausas
    Šalis
    Prancūzija
    Regionas
    Burgundija
    Apeliacija
    Saint - Aubin AOC
    Dominuojanti vynuogė
    Chardonnay
    Brandinimas statinėse
    12 mėn.
    Derliaus metai
    2022
    Talpa
    0.75 L
    Gamintojas
  • Kritiko užrašai:   94pt. James Suckling "I love this very elegant expression of Saint-Aubin, which marries restrained richness and excellent concentration with mineral acidity on the very focused, medium-bodied palate. Stacks of ripe-orange and orange-blossom aromas, then intense chalkiness at the very long finish. Drink or hold. "

    Vynuogės: 100 % Chardonnay

    Vynuogynas: Vynas pagamintas iš vynuogių, augintų Saint-Aubin Premier Cru „Les Combes au Sud“ vynuogyne pietinėje Burgundijos Côte de Beaune dalyje, šalia Château de Saint-Aubin. Dirvožemis – kalkingas, su geru drenažu, suteikiantis vynui elegantiškos struktūros ir išraiškingo minerališkumo. Vėsesnis regiono klimatas leidžia vynuogėms išlaikyti gaivą, natūralią rūgštį ir puikų balansą.

    Vyninėje: Derlius renkamas rankomis. Vynuogės švelniai spaudžiamos, siekiant išsaugoti subtilius aromatus. Fermentacija vyksta prancūziško ąžuolo statinėse (228 l), kur atliekama ir malolaktinė konversija. Vynas brandinamas apie 12 mėnesių, iš kurių maždaug 30 % – naujose statinėse. Toks procesas suteikia subtilaus ąžuolo prisilietimo, nepersveriančio vyno gaivumo ir minerališkumo.

    Aromatas ir skonis: Aromate juntami balti vaisiai, citrusai, žali obuoliai, baltojo persiko ir švelnių gėlių natos. Atsiskleidžia minerališki, kalkių ir akmens tonai, kurie suteikia vynui elegancijos. Skonis gaivus, gyvas, su subtiliai integruotu ąžuolo prieskoniu, švelniomis vanilės ir skrudinto riešuto užuominomis. Poskonis ilgas, rafinuotas, su sūrumo ir minerališkumo niuansais.

    Derinimas su maistu: Tinka prie baltos mėsos patiekalų, keptos ar grilyje ruoštos žuvies, tuno, sušių, midijų, austrių bei kitų jūros gėrybių. Puikiai dera ir su švelniais kreminiais sūriais, tokiais kaip Brie ar Camembert.

    Patiekimas: 11–13 °C temperatūroje.

    Stiprumas: 12,5 % 

  • Naujienlaiškio prenumerata

    Sekite The Hedonist naujienas

     

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne