Prosper Maufoux St Aubin Combes au Sud Premier Cru AOC 2022
Prosper Maufoux St Aubin Combes au Sud Premier Cru AOC 2022
82€ D 90 JS 94Likutis: 3 vnt.
Prekes pristatome per 1-2 darbo dienasTipasBaltasSaldumasSausasŠalisPrancūzijaRegionasBurgundijaApeliacijaSaint - Aubin AOCDominuojanti vynuogėChardonnayBrandinimas statinėse12 mėn.Derliaus metai2022Talpa0.75 LGamintojas-
Kritiko užrašai: 94pt. James Suckling "I love this very elegant expression of Saint-Aubin, which marries restrained richness and excellent concentration with mineral acidity on the very focused, medium-bodied palate. Stacks of ripe-orange and orange-blossom aromas, then intense chalkiness at the very long finish. Drink or hold. "
Vynuogės: 100 % ChardonnayVynuogynas: Vynas pagamintas iš vynuogių, augintų Saint-Aubin Premier Cru „Les Combes au Sud“ vynuogyne pietinėje Burgundijos Côte de Beaune dalyje, šalia Château de Saint-Aubin. Dirvožemis – kalkingas, su geru drenažu, suteikiantis vynui elegantiškos struktūros ir išraiškingo minerališkumo. Vėsesnis regiono klimatas leidžia vynuogėms išlaikyti gaivą, natūralią rūgštį ir puikų balansą.
Vyninėje: Derlius renkamas rankomis. Vynuogės švelniai spaudžiamos, siekiant išsaugoti subtilius aromatus. Fermentacija vyksta prancūziško ąžuolo statinėse (228 l), kur atliekama ir malolaktinė konversija. Vynas brandinamas apie 12 mėnesių, iš kurių maždaug 30 % – naujose statinėse. Toks procesas suteikia subtilaus ąžuolo prisilietimo, nepersveriančio vyno gaivumo ir minerališkumo.
Aromatas ir skonis: Aromate juntami balti vaisiai, citrusai, žali obuoliai, baltojo persiko ir švelnių gėlių natos. Atsiskleidžia minerališki, kalkių ir akmens tonai, kurie suteikia vynui elegancijos. Skonis gaivus, gyvas, su subtiliai integruotu ąžuolo prieskoniu, švelniomis vanilės ir skrudinto riešuto užuominomis. Poskonis ilgas, rafinuotas, su sūrumo ir minerališkumo niuansais.
Derinimas su maistu: Tinka prie baltos mėsos patiekalų, keptos ar grilyje ruoštos žuvies, tuno, sušių, midijų, austrių bei kitų jūros gėrybių. Puikiai dera ir su švelniais kreminiais sūriais, tokiais kaip Brie ar Camembert.
Patiekimas: 11–13 °C temperatūroje.
Stiprumas: 12,5 %

























