Ducs de Gascogne Bloc de Foie Gras Žąsų kepenėlės 80 g

  • Ducs de Gascogne Bloc de Foie Gras Žąsų kepenėlės 80 g

    13 
    Likutis: 0 vnt.

     Prekes pristatome per 1-2 darbo dienas

    Šalis
    Prancūzija
    Kategorija
    Užtepėlės
  • Foie gras d’Oie (riebiosios kepenys) – produktas, pagamintas iš žąsies kepenų. Paukščiai auginami specialiu būdu, tam tikru periodu taikant priverstinį penėjimą. Foie gras yra vienas iš populiariausių ir žinomiausių prancūzų virtuvės delikatesų. Tai labai turtingo, sviestinio ir delikataus skonio produktas. Manoma, kad šiuo patiekalu mėgavosi jau senovės egiptiečiai (2500 pr.Kr.), nupenėdavę paukščius priverstiniu būdu. Patiekalas buvo žinomas ir Senovės Graikijoje, veliau Romos imperijoje. Prancūzijoje, kur foie gras ypač populiarus, žąsis išpopuliarino žydų emigrantai, auginę žąsis kaip alternatyvą kiaulienai. Prancūzų kulinarinėse knygose apie žąsų kepenis rašoma jau XVI a.

     

    Žąsų kepenėlės “bloc” – apdorotos smulkintos kepenėlės; paruoštos su vandeniu ir prieskoniais, bet kepenėlių yra ne mažiau kaip 90 proc. Jų puri tekstūra ypač tinkama tepti, naudojama kepiniams; Prieš pateikiant kepenėles būtina atšaldyti šaldytuve (apie 6 val.). Pateikti siūloma su mangų, figų, svogūnų ir kt. džemais ir balta duona. Prie foie gras ypač tinka saldūs vynai, šampanas, armanjakas.

    Pakuotėje: 80g


    Sudedamosios dalys: žąsų kepenėlės, vanduo, druska, cukrus, pipirai. Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje. Atidarius laikyti šaldytuve. Kilmės šalis: Prancūzija. 

    MAISTINGUMO DEKLARACIJA 100 g:  Energinė vertė 1762kJ/428 Kcal. Riebalai: 44g, iš kurių sotieji riebalai 18g. Angliavandeniai: 1,7g, iš kurių cukrai: 1,3g. Baltymai: 6,4 g. Druska: 4,4g. Platintojas: UAB "Delikatesai", Užupio krautuvė, Užupio g. 23, VIlnius

  • Naujienlaiškio prenumerata

    Sekite The Hedonist naujienas

     

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne