Nenustojame ieškoti naujų skonių ir vynų, kurie Jus stebintų. Jų beieškant aplankome begalę skirtingų vyno regionų ir vyninių, išragaujame šimtus skirtingų vynų. Liepos mėnesį The Hedonist įkūrėjai Dariuš ir Irina lankėsi Didžiojoje Britanijoje, tam, kad iš arčiau susipažintų su sparčiai populiarėjančiu Anglijos putojančiu vynu.
2024 m. birželio mėn. „MICHELIN Guide“ atstovai iškilmingai paskelbė, kad Lietuva nuo šiol turės 4 restoranus, įvertintus viena MICHELIN žvaigžde. Anoniminių „MICHELIN Guide“ ekspertų sudarytame Lietuvos restoranų sąraše atsidūrė 26 vietos, kuriose mėgautis patiekalais ir gėrimais rekomenduoja prestižinis „Michelin“ gidas.
Kaip ir visi puikūs išradimai, pakeitę istorijos eigą, „MICHELIN Guide“ savo gyvavimo nepradėjo kaip ikoninis restoranų gidas, koks yra dabar. „MICHELIN Guide“ pradžia buvo kur kas kuklesnė: tiesiog kilo idėja daugiau turistų paskatinti keliauti automobiliais naudojant mažą raudoną knygutę.
Sabrage (liet. Sabražas) – tai įspūdinga putojančio vyno atidarymo technika su kardu.
Chateau Musar vyninė kiekvienais metais patenka į pasaulyje labiausiai vertinamų vyninių sąrašą. 2024 metais ji jame užėmė 13-ą vietą.
Ilgą laiką rožinis vynas buvo pamirštas ir laikytas tik lengvu kasdieniu gėrimu. Tačiau jo reputacija tarp vyno vartotojų pastaraisiais metais stipriai auga. Ši itin universali, prie daugybės patiekalų deranti vyno kategorija ne tik plečiasi, bet neretai yra priskiriama prie vienų svarbiausių šventinės atmosferos atributų. Prognozuojama, kad pasaulinė rožinio vyno rinka, 2022 m. skaičiavusi 3,1 milijardo US dol. vertę, iki 2030 m. paaugs net 48%.
Legendinis Petrus vyninės vyndarys ir jo požiūris į vyndarystės amatą bei Bordo pokyčius. Turiniui panaudota medžiaga iš dviejų interviu: 2013 m. A.Barnes interviu Wine-Searcher.com ir 2017 m. Natalie Wang interviu Thedrinkbusiness.com
Chateau Petrus – pilis ar garažas?
Prancūzijos Bordo regionas vyno pasaulyje laikomas karaliumi. Šimtmečius skaičiuojanti vyndarystės tradicija, technikos, kopijuojamos visame pasaulyje, ilgaamžiai vynai ir išskirtinio grožio vyninės-pilys. Tačiau ilgą laiką šią aukštą reputaciją kūrė kairysis Bordo krantas ir tokie subregionai kaip Graves ar Medoc. Būtent pastarajame didžiausia pasaulyje ikoninių vynų koncentracija.
Nors šiais laikais Sauvignon Blanc vynai dažniausiai asocijuojasi su Naujosios Zelandijos vyndarystės tradicijomis, šiandien norime Jums papasakoti apie kelis kitus šiai vynuogių veislei svarbius regionus.
Berrouet šeima vyno mylėtojams asocijuojasi su geriausiais dešiniojo kranto Bordo vynais, o konkrečiau su Petrus. Jean Claude Berrouet - tai vyndarys, kuris gamino Petrus vyną 44 metus nuo 1964 iki 2008 metų t.y. Petrus reputacijos ir kainų augimo metais.
Chenin Blanc vynuogė yra kvapni, plataus skonio diapazono, didelės rūgšties koncentracijos, bei gerai perteikianti „terroir“. Ji yra nenuobodi, nes gali pasiūlyti begalę stilių. Iš Chenin Blanc galima pagaminti vieną kompleksiškiausių, ilgaamžiškiausių vynų pasaulyje.
2024-ųjų metų sausio mėnesį pasaulio žiniasklaida mirgėjo nuo tokių antraščių kaip „Popiežius mėgaujasi vynu“, „Popiežius vadina vyną Dievo dovana“, „Popiežius už saikingą vyno vartojimą“...
Ispanijos vyndarys tapo gyva legenda ir ne tik išgelbėjo Prioratą nuo išnykimo, bet ir išgarsino jį kaip ikoninį regioną.
Susipažinkite su geriausius įvertinimus Lietuvos Vyno Čempionatuose gavusiais mūsų vynais.
Keletas patarimų apie tai, kokį vyną prie kokių patiekalų reikėtų rinktis, kad šventinė vakarienė atneštų dar daugiau džiaugsmo ir skonių atradimų.