Vyno kursai dviems: Pats sau somelje (6 deg.) Pradžia 2025-04-15
Vyno kursai dviems: Pats sau somelje (6 deg.) Pradžia 2025-04-15
1450€Likutis: 3 vnt.Prekes pristatome per 1-2 darbo dienas
Ragaujamų vynų skaičius40Trukmė2.5 valandos-
Hedonistų VYNO KURSAI puikiai tiks:
- profesionalams, savo karjerą siejantiems su vyno pasauliu ir norintiems tvirčiau susigaudyti jo platybėse;
- kulinarijos ekspertams, norintiems atrasti idealius vyno ir maisto derinius;
- vyno gerbėjams, siekiantiems drąsiau jaustis prie parduotuvių vyno lentynų;
- hedonistams, mylintiems vyną ir norintiems be sunkumų skaityti restoranų vyno kortas;
- vyno turizmo entuziastams, ieškantiems naujos kelionių krypties;
- gurmanams, kurie nori nustebinti svečius žiniomis ir puikiai parinktu vynu;
Kursą sudaro 6-ių paskaitų ciklas. Kiekvienos degustacijos metu ragaujama 6-7 skirtingus vynus. Turėsite maksimalų dėmesį iš dėstytojo pusės bei galėsite užduoti Jums rūpimus klausimus. Po kiekvienos paskaitos gausite teorinę medžiagą. Iš viso kurso metu paragausite apie 40 skirtingų vynų. Po šių kursų lengvai orientuositės vyno pasaulyje.
Paskaitas ves:
- Vienas iš The Hedonist įkūrėjų, someljė Dariuš Miler, daugiau nei 15 metų tyrinėjantis vyno pasaulį. Turėdamas WSET 4 Level diplomą, Dariuš siekia kelti vyno kultūrą Lietuvoje.
- "Curly Bubbles" įkūrėjas, šampano ekspertas, Lietuvos vyno čempionato komisaras Linas Kuklerius, su pagyrimu baigęs Wine Scholar Guild "Champagne Master" programą.
- "Vynas ir draugai" įkūrėja Jūratė Sprindžiūnaitė, gastronomijos žurnalistė. Baigusi Someljė mokyklą, “Champagne Master Level” (FWS) bei „Cava DO Master“ studijas. Nuo 2012 m. Jūratė savo hobį - domėjimąsi vynu, pavertė savo kasdieniu gyvenimu.
- "Demo" restorano, šiais metais įvertinto "Michelin" žvaigždute, someljė Gytis Pečiulis.
- Sertifikuotas Court of Master Sommelier bei WSET 3 Award in Wines someljė - Ignatij Semionov, šiuo metu dirbantis "Pas mus" restorane, įvertintame "Michelin" žvaigždute.
Degustacijų temos:
- Vyno ir Putojančio vyno ABC - Šioje paskaitoje griausime netikrus mitus apie vynus ir putojančius vynus. Išsiaiškinsime kokie darbai atliekami vynuogynuose, vyninėje ir kaip tai įtakoja vyno stilių bei kokybę. Išmoksite teisingai ragauti ir vertinti vyną. Apžvelgsime pagrindines pasaulyje naudojamas vertinimo sistemas. Savo žinias iškart pritaikysite praktikoje, nes visus vynus ragausite "aklai" t.y. nežinodami koks vynas yra taurėje ir bandysite jį identifikuoti bei įvertinti.
- Prancūzijos vyno regionai. Pasinersime į šiuolaikiniu vyndarystės etalonu laikomus regionus: Bordo, Burgundija, Šampanė.
- Italijos vyno regionai. Garsiausi Italijos regionai: Veneto, Pjemontas, Toskana, Italijos Pietūs.
- Austrijos ir Vokietijos vyno regionai bei Vyno ir maisto derinimo pagrindai. Wachau, Mozelis. Vyno ir maisto derinimo praktika.
- Ispanijos ir Portugalijos vyno regionai. Rioja, Rueda, Rias Baixas, Douro, Jerez, Porto.
- Naujasis Pasaulis. Čilė, Argentina, Australija, JAV, Pietų Afrika.
Degustacijos vyks kas savaitę, antradieniais, The Hedonist vyno parduotuvėje, adresu Gynėjų g. 14, Vilnius.Pirmos degustacijos data: 2025-04-15
Pradžia: 18:00
Trukmė: apie 2.5 val.
Kaina asmeniui: 850 Eur
Kaina perkant dviems asmenims: 1450 Eur