Champagne Geoffroy
-
Jean Baptiste Geoffroy - vienas iš taip vadinamų šampanės "growerių" žinomas dėl savo ityn švarių, minerališkų šampanų. Tokį charakterį jiems suteikia tai, kad vinifikacijos metu visai netaikoma malolaktinė fermentacija. Didžioji dalis Šampanės vyndarių pasakys, kad ji tiesiog būtina norint sutramdyti šio vyno rūgštį. Ir tai yra tiesa, kai derlingumas yra didelis ir vynmedis vos išgali sunokinti vynuoges. Tačiau, kai derlius ribojamas o vynuogės auginamas vienoje iš šilčiausių Šampanės vietų, kur derlius renkamas net savaitę anksčiau, tai ne tik įmanoma, bet ir duoda puikiausius rezultatus. Vynai energingi, tačiau turi pakankamą vaisiškumo atsvarą.
Visi 15 ha Jean'o vynuogynų turi Premier Cru statusą ir yra išsidėstę Cummieres ir Hautvillers miesteliuose. Jie išdalinti net į 35 plotelius. Visi fermentuojami atskyrai. Vidutinis vynuogynų amžius 40 metų, o seniausiam vynuogynui net 94 metai.
Sulčių spaudimui naudojamas tradicinis Coquard presas, kuris reikalauja daugiau laiko ir resursų. Šampanams naudojamos tik pirmo spaudimo "cuvee" sultys. Spaudimas naudojamas minimaliai, ko pasekoje cuvee išgaunama 20% mažiau nei tai leidžia AOC reikalavimai.
Nevintažiniams šampanams naudojamas net 30-35% rezervinio vyno.
Visi vintažiniai šampanai fermentuoti ąžuolo statinėsė.
Dosage minimalus, 3-5 g/L.1 - 5 iš 5